Trots ben ik op het feit dat PRT inmiddels ook een therapie is die binnen Praktijk Maneschijn aangeboden wordt.

PRT, oftewel Pivotal Response Treatment, is een gedragstherapeutische behandelmethode die ingezet kan worden bij kinderen van alle leeftijden. De therapie is gericht op het verbeteren van de communicatie bij kinderen met autisme. De methode wordt individueel aangeboden en sluit aan op het niveau van het kind.

Een belangrijk onderdeel van PRT is het volgen van de motivatie van het kind en deze inzetten om nieuwe communicatieve vaardigheden uit te lokken. Door aan te sluiten bij de interesse, beleeft het kind veel plezier aan de behandeling en zal het spelenderwijs nieuwe vaardigheden eigen maken. De vaardigheden die geoefend worden verschillen per kind. Bij sommigen is de eerste stap om oogcontact te maken, terwijl anderen leren om vragen te stellen of een gesprek te voeren met een klasgenootje.

Daarnaast worden ouders betrokken bij de therapie. Stapsgewijs leren zij de PRT technieken toe te passen, wat zorgt voor gezellige speelmomenten en meer leersituaties voor het kind.

Heeft u interesse? Kijk op https://praktijkmaneschijn.nl/diensten/prt/ of neem contact op via: info@praktijkmaneschijn.nl / 06-44792128