Mijn naam is Frederique Maan en ik ben NVO Basis-Orthopedagoog. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik het masterdiploma Orthopedagogiek en de Basis Aantekening Diagnostiek behaald. Hierdoor ben ik bevoegd om psychodiagnostisch onderzoek af te nemen. Na mijn afstuderen heb ik een opleiding tot trainer in de Applied Behavior Analysis (ABA) gevolgd bij Stichting Polliewollie (een ABA centrum voor kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand). Tevens ben ik gecertificeerd dyslexie behandelaar.

In de afgelopen jaren ben ik bij verschillende organisaties werkzaam geweest als begeleider en behandelaar van kinderen en jongeren met Autisme Spectrum Stoornissen eventueel in combinatie met een ontwikkelingsachterstand of ernstige spraak/taal moeilijkheden. Tijdens mijn werk ben ik bij veel gezinnen thuis geweest en heb ik een goed beeld gekregen van wat het betekent om een kind met autisme te hebben. Wat zijn de gevolgen van autisme voor een kind zelf en bijvoorbeeld voor de broertjes en zusjes van het kind.

Ik heb Praktijk Maneschijn opgericht, omdat ik de ondersteuning aan kinderen met autisme en hun omgeving toegankelijker wil maken. De ondersteuning die ik bied, is gemakkelijk te verkrijgen en het programma is afgestemd op het individuele kind en de wensen van de ouders of de school. Geen enkel kind is namelijk hetzelfde. Tijdens de begeleiding leer ik de kinderen vaardigheden aan, die hen helpen bij hun ontwikkeling en het functioneren in de maatschappij. Via deze weg doen kinderen veel succeservaringen op en halen we alles eruit wat erin zit!